Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

19.12.2014

Pääkirjaston tapahtumat ja näyttelyt

PÄÄKIRJASTON TAPAHTUMAT – Vapaa pääsy!

Pääkirjaston luento- ja tapahtumasarjat

Lukupiirit

Satuaamut
Seikkailupuiston satuaamut
Lautapelikerho musiikkiosastolla tiistaisin klo 16-19.30.
Kirjastokaruselli Possu & Possu

Studioon mahtuu 80 henkilöä.

Pääkirjasto ma 22.12. klo 12-14
Hyasintti ja Joulutähti kirjahyllyjen välissä
Tanssijat: Malwiina Heikkilä ja Jussi Lindroos
Tanssiva joulukalenteri

Aula perjantaina 9.1. klo 10-12
IKÄTUKI –vapaaehtoistoiminnan esittely
Elämässä tulee vastaan hetkiä, jolloin tuki on tarpeen. IKÄTUKI –toiminnan tarjoama vapaaehtoistoiminta on määräaikaisen tuen tarjoamista vaikeassa elämänmuutostilanteessa olevalle 60+ -vuotiaalle. Vaikea elämänmuutos voi aiheutua esim. leskeytymisestä, eläkkeelle jäämisestä, läheisen sairastumisesta. Tuki ei ole sidottu aikaan tai paikkaan ja se voi olla esim. keskustelua, yhdessä tekemistä, asioiden selvittelyä. Tule kuulemaan ja kyselemään lisää tukihenkilötoiminnan tarjoamista mahdollisuuksista ja alkavista peruskoulutuksistamme IKÄTUKI-hankkeen työntekijöiltä.
 
Aula perjantaina 23.1. klo 10-12
Senioripysäkin keskuteluryhmät
Oletko kokenut elämänmuutoksia? Oletko yksinäinen 60+ -vuotias? Senioripysäkin keskusteluryhmissä Sinulla on mahdollisuus käydä läpi elämänmuutoksiin, ihmissuhteisiin, yksinäisyyteen ja ikääntymiseen liittyviä asioita. Ryhmät ovat luottamuksellisia, ammatillisesti ohjattuja ja osallistujille maksuttomia pienryhmiä (5-8hlöä). Senioripysäkin 60+ -vuotiaille suunnatuista parisuhdekursseista saat myös lisätietoa. Tule ja kysy rohkeasti lisää Senioripysäkin ryhmänohjaaja Terttu Vieriltä.
 

PÄÄKIRJASTON NÄYTTELYT

Aula, seinävitriini 1.12.-24.12.
Pääkirjaston joulukalenteri
Hans Christian Andersen johtaa kasvavaa joukkoa kohti jouluaattoa värikkäässä arvaa kuka ja mitä -leikissä.
Lue lisää

Aula 2.12.-31.12.
Toivon päivän sarjakuvakilpailun satoa
Hiv-tartunnan saaneiden potilasjärjestö viettää Toivon päivää 4.6. Päivän tarkoituksena on viestittää myönteisesti edistysaskeleista elämässä hivin kanssa sekä vaikuttaa yhteiskunnassa esiintyviin ennakkoluuloihin. Viime vuonna Positiiviset juhlisti Toivon päivää sarjakuvakilpailulla. Kilpailun aiheena oli "Eläminen hivin kanssa tänä päivänä".
Positiiviset ry

Tietotori 2.12.-31.12.
Hannu Hautala
Kaukokatseinen edelläkävijä, hauska seuramies, erämaan kätköihin pakeneva romantikko – tätä kaikkea on Suomen tunnetuin valokuvaaja Hannu Hautala. Ensimmäisen kameransa on Hautala saanut isältään marjanpoimintaa vastaan – aseen olisi saanut ilman sitä. Kun hän päätti 19 vuotiaana ryhtyä luontokuvaajaksi, ei ollut muita hänen kaltaisiaan. Joulukuun alussa Hautala ja hänen mittava elämäntyönsä sai jälleen merkittävän tunnustuksen: Pro Finlandia -mitali.
Näyttely koostuu Hannu Hautalan valokuvakirjoista sekä valokuvajoulukortteista.
Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Rotunda
Mitä minä luen?
Viikolla 51: Iida Umpikuja

Oletko koskaan miettinyt mitä varsinaissuomalaiset musiikki-ihmiset lukevat? Nyt sinulla on tilaisuus tutustua muusiikkivaikuttajien suosittelemiin teoksiin pääkirjaston rotundassa. Esillä on myös artistin omaa musiikkia. Henkilö vaihtuu viikottain ja näyttely jatkuu joulukuulle. Rotunda sijaitsee vanhan kirjastotalon ensimmäisessä kerroksessa. Käykääpä katsomassa! Lue haastattelut Musaston blogista: http://musasto.wordpress.com/
 

Vitriininäyttelyt

Aulan vitriini, joulukuu
Kuukauden Tove: Näkymätön lapsi
Vuosi 2014 on Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuosi. Yhdessä pääkirjaston aulan vitriineistä on esillä kuukausittain vaihtuva näyttely, jossa esitellään jokin Tove Janssoniin liityvä tai hänen itse kirjoittamansa teos. Lue lisää

Tieto-osasto, Luonto ja harrasteet, 2.11. – 5.1.
Sähköä ilmassa - tutkimuksesta tuotteisiin
1900-lukua on sanottu sähkön ja tekniikan vuosisadaksi, vaikka edellytykset siihen oli luotu jo parilla aikaisemmalla vuosisadalla. Ilmiönä sähkö on tunnettu kauan etenkin hankaussähkön ja salamoinnin kautta. Sähkön valjastaminen hyötykäyttöön on mullistanut niin teollisuuden, liike-elämän kuin ihmisten arkielämänkin.

Tieto-osasto, Kansat ja kulttuurit, 10.12.2014 – 30.1.2015
Zenbuddhalaisuus lännessä
Millainen ääni kuuluu yhden käden taputuksesta? Zen on buddhalainen suuntaus joka istumameditaation ja muiden harjoitusten kautta pyrkii herättämään tähän hetkeen ja todellisuuteen. Näyttely käsittelee zenbuddhalaisuuden levitys länsimaissa ja sen vaikutus lännen taiteisiin.

Tieto-osasto, Yhteiskunta, 1.11. – 4.1.
Keisarin maa - Suomen suuriruhtinaskunta 1809 - 1917
Nykyisen Suomen tasavallan edeltäjä autonominen Suomen suuriruhtinaskunta syntyi keisari Aleksanteri I:n hallitsijanvakuutuksen myötä Porvoon valtiopäivillä vuonna 1809. Näyttely luo yhteiskunnallis-poliittisen, nationalistisen sekä venäläisen näkökulman autonomian ajan Suomeen.

Tieto-osasto, Yhteiskunta, 5.1. – 1.3.2015
Lähdekritiikki
Lähdekritiikki on menetelmä, jonka avulla voi päätellä, pitääkö tiedonlähteen sisältämä tieto paikkansa ja onko se käyttökelpoista. Lähdekritiikin sukulaiskäsitteitä ovat esimerkiksi informaatiolukutaito ja medialukutaito. Näyttelyssä lähestytään aihetta sekä teorian että käytännön tapausesimerkin kautta.

Rotunda, vanhan kirjastotalon 1.kerros, 13.1. - 31.12.
Tee työtä ja rakasta: pienosnäyttelyitä Tove Janssonin elämästä ja työstä
Joulukuussa esillä: Kirjeitä Tove Janssonilta. Lue lisää


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 19.12.2014 9:35 ja sivu on julkaistu 9.12.2012 14:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunginkirjasto | Linnankatu 2, 20100 Turku | puh. (02) 330 000 | kaupunginkirjasto@turku.fi