Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

24.6.2015

Pääkirjaston tapahtumat ja näyttelyt

PÄÄKIRJASTON TAPAHTUMAT – Vapaa pääsy!

Pääkirjaston luento- ja tapahtumasarjat

Celia logo
Celia-infotilaisuudet 8.9. alk.
Mukulakino - kesän 2015 elokuvanäytökset
Lautapelikerho musiikkiosastolla tiistaisin klo 16-19.30

Studioon mahtuu 80 henkilöä.

Kirjastopiha 5.6.-10.7. klo 12-13
Jumppaa pihalla
Pääkirjaston sisäpihalla jumpataan kesäperjantaisin 5.6.-10.7. klo 12-13. Luvassa on rentoa keppijumppaa, kesädancea sekä kuntoilu- ja tasapainorataa. Ensimmäisellä jumppakerralla on keppijumppaa ja toisella kesädance-tunti. Lue lisää

Saaga ma 29.6. klo 13
Tarinatuokio: Salaperäinen Luostarinmäki
Kirjailija Maija-Leena Kero kertoo Salaperäisestä Luostarinmäestä.Tarinat liittyvät lasten osaston näyttelyyn, joka on tehty Keron Luostarinmäki-aiheisesta lastenkirjasta. Tarinatuokiot sopivat koko perheelle!

Kirjastopiha ke 19.8. klo 13-15
(
sateen sattuessa Studiossa)
Esteettömät päivätanssit
Juha Kinnusen & Timo Rautalan orkesteri soittaa musiikkia. Paikalla päivystää lisäksi kirjaston yhteistyökumppaneita vapaaehtoistoiminnan saralta. Kaikille sydämellisesti tervetuloa!

Kirjastopiha ma 24.8. ja 31.8. klo 17-18.15
(sateen sattuessa Studiossa)
Yhteislaulutilaisuus
Tule mukaan laulamaan!
Järj. Turun Soitannollinen Kerho r.y.

Aula perjantaisin 21.8., 4.9., 18.9., 2.10., 16.10., 30.10., 13.11., 27.11., 11.12., klo 10.30 – 12.00
Vapaaehtoistoiminta vanhusten parissa -vinkkaukset Haluatko toimia vapaaehtoisena? Onko sinulla tarvetta vapaaehtoistoiminnan tarjoamiin palveluihin? Vapaaehtoistoiminnan kohderyhmänä ovat yli 65-vuotiaan turkulaiset. Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi ystävänä, juttukaverina, asiointiapuna, saattajana, ulkoiluseurana, kuntosalikaverina, lukuapuna, atk-apuna tai esiintyjänä. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Liisa Kaisti vinkkaa ja vastaa kysymyksiin. Lue lisää

PÄÄKIRJASTON NÄYTTELYT

Aula 2. - 29.6.
Toisaalta
Mikko Metsähonkala on arkkitehdin työnsä ohessa toiminut aktiivisesti taiteen kentällä; tehnyt sarjakuvaa, kuvituksia, artikkeleita, maalauksia ja taiteen tutkimusta. Vuosina 2011-2014 Metsähonkala teki Toisaalta-nimistä sarjakuvaa Helsingin Sanomien Nyt-liitteeseen. Schildts & Söderströms julkaisi kuvista kirjan 2013. Toisaalta-näyttelyn kuvat ovat pohjimmiltaan yhden ruudun strippejä – hieman Gary Larsonin kuvien tapaan.

Aula 1.7.–2.8.
Positiivinen erityiskohtelu sallittua - näyttely
Näyttely esittelee Turun kaupunginkirjaston Erityispalveluiden tiimin toimintaa.

Tietotori 5.5. - 30.6.
Virtaa lähimatkailusta
Varsinais-Suomi on suosittu matkailukohde kauniin luonnon ja historiallisten kohteiden vuoksi. Kulttuurin ja taiteen perinteet ovat maakunnassa pitkään vaalittuja. Lukuisten tapahtumien lisäksi voi nauttia sekä kaupunkikulttuurista että saariston, retkeilyalueiden ja maaseudun maisemista. Tervetuloa Suomen synnyinsijoille!

Saaga 5.6. - 31.7.
Salaperäinen Luostarinmäki
Maija-Leena Keron lastenkirjaan perustuva näyttely, jossa voit kohdata mm. metsänhaltia Ukko Naavaparran, hurjan Koljatti Kiemuran ja joukon Luostarinmäen kissoja Walpuria ja Wäinöä unohtamatta. Toteutus: Maija-Leena Kero, Solveig Sjöberg-Pietarinen, Timo Kuokkanen ja Turun museokeskus/Luostarinmäen käsityöläismuseo.

Kirjastopiha 5.6. - 30.8.
Hannimari Heino: Lepatan tapahtuvan partaalla
Skälvande inför skeendet / Flapping on the brink of happening / Tremolanti sull ´orlo dell ´occorrenza
Runoilija Hannimari Heinon runoinstallaatio puutarhalle
Lue lisää: Hannamari Heino Kiiltomadossa

Musiikki 1.6. - 31.7.
Pori Jazzin vuosikymmeniltä -valokuvanäyttely
Naantalin Seudun Valokuvaajat NaSeVa ry:n kuvaajien Kari, Jorma ja Raija Kyttälän ottamia valokuvia. Porin jazz-festivaalit järjestetään tänä vuonna 50. kerran. Näyttelyn tarkoitus on juhlistaa merkkivuotta ja samalla kertoa, miten festivaali on muuttunut kuluneiden vuosikymmenien aikana. Ammattilaiset ovat julkaisseet asiasta ansiokkaan kirjan, tämä näyttely kertoo samaa tarinaa tavallisen festivaalikävijän näkökulmasta.

Vitriininäyttelyt

Tieto-osasto, yhteiskunta 2.6.- 4.8.
Bongaa kasvi
Moni on kerännyt kasvion koulussa, mutta kasvien bongaaminen sopii myös aikuisten harrastukseksi. Kasveja voi harrastaa joko perinteisesti prässäämällä tai nykyaikaisesti valokuvaamalla. Kirjaston eri vuosikymmeniltä olevat kasvintunnistusoppaat inspiroivat kasviharrastuksen pariin!

Tieto-osasto, Kansat ja kulttuurit 2.6. – 29.7.2015
Pureksimatta puretut? – Turkulaista purkuhistoriaa
Sotien jälkeisinä vuosikymmeninä Suomen yli pyyhkäisi purkuaalto, jonka myötä kaupunkien vanhat, puutalovaltaiset keskustat alkoivat täyttyä kerrostaloista. Funktionalismin ja massarakentamisen vuosikymmeninä vanhojen rakennusten purkaminen ei herättänyt suuria tunteita, eikä vanhan suojelu sopinut arkkitehtien ja kaavoittajien ajatteluun. Näyttelyssä sivutaan Turun tautista menneisyyttä ja aiheeseen liittyvää keskustelua, joka jatkuu vielä tänäänkin.

Tieto-osasto, Luonto ja harrasteet, 2.6. - 2.8.
Teki peippo pesän - Linturetkelle Ruissaloon
Lintujen tarkkailu ja havainnointi on mahdollista ympäri vuoden ja lintuharrastus on tullut suosituksi jokamiehen ajanvietteeksi. Parasta linturetkiaikaa Turun Ruissalossa on huhti-toukokuu. Vaikka saaresta on suurin osa luonnonsuojelualuetta, missä poluilta ei saa poiketa, riittää polkuja kuitenkin kolmisenkymmentä kilometriä.

Rotunda, kirjallisuus ja taiteet
Kuukauden kirja - kesäkuu: Sinuhe egyptiläinen
Teos on aikansa lapsi lukuisine "neekereineen" ja kliseisine naiskuvineen. Sen keskeisen historiallisen tapahtuma-aineksen muodostavat kuitenkin uskonnot ja ideologiat ja niiden välinen taistelu. Ammonin ja Atonin välinen taistelu on nähty allegoriana fasismin ja kommunismin väliselle taistelulle. Mutta ketkä lopulta ovat hyviksiä tai pahiksia jää kuitenkin lukijan päätettäväksi. Mitä tulee kirjassa runsaasti esiintyvään uskonnolliseen fanatismiin on se pelottavan ajankohtainen teema nykyisessäkin Egyptissä.
Lue lisää

Uutistori 5.5. - 30.6.
Sosiaalinen media
Some, yv, hashtag, trolli. Uutistorin näyttely käsittelee sosiaalista mediaa ja sen ilmiöitä. Esillä on niin käyttöoppaita, tutkimuskirjallisuutta kuin sanomalehdissä julkaistuja artikkeleita.


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 24.6.2015 10:07 ja sivu on julkaistu 9.12.2012 14:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunginkirjasto | Linnankatu 2, 20100 Turku | puh. (02) 330 000 | kaupunginkirjasto@turku.fi