Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

29.5.2015

Pääkirjaston tapahtumat ja näyttelyt

PÄÄKIRJASTON TAPAHTUMAT – Vapaa pääsy!

Pääkirjaston luento- ja tapahtumasarjat

Celia logo
Celia-infotilaisuudet
Lehtiseikkailu 2015
Mukulakino - kesän 2015 elokuvanäytökset
Lautapelikerho musiikkiosastolla tiistaisin klo 16-19.30

Studioon mahtuu 80 henkilöä.

Kirjastopiha 25.-29.5.
Turun IX puhallinmusiikkijuhlat
Toukokuun lopussa 25.–31.5. järjestetään jo yhdeksättä kertaa Turun puhallinmusiikkijuhlat. Tämän vuoden festivaalin kymmenessä tapahtumassa esiintyy kaikkiaan 17 orkesteria Turun seudulta. Ohjelma Kirjastopihalla

Studio ma 1.6. klo 18-19
Outi Hupaniittu: Valkean liinan hurmaa – elokuvaelämää vuodelta 1915
Sata vuotta sitten elokuva oli suositumpaa kuin nykyisin. Elokuvateattereita oli huomattavasti vähemmän kuin nykyisin, mutta suomalaiset kävivät "kuvissa" meitä useammin. Elokuva-ala ei ollut vähäpätöistä harrastelua, vaan tehokasta liiketoimintaa, joka toi kansainväliset suosikkinäyttelijät suomalaisyleisöjen ihailtavaksi. Luennolla tutustumme 1910-luvun suomalaiseen elokuva-alaan ja etsimme esivanhempiemme kokemaa valkean liinan hurmaa.
Historia nyt -luentosarja

PÄÄKIRJASTON NÄYTTELYT

Aula 5. - 31.5.
Lähimatkailun helmiä – kätkössä olevia aarteita
Aina ei tarvitse lähteä merta kauemmas. Lähialueen nähtävyydet tarjoavat hienoja elämyksiä. Tervetuloa ihmettelemään, minkälaisia kätkössä olevia aarteita löytyy Varsinais-Suomesta. Hannu Tuomisen näyttely esittelee paikallisia löytöjä valokuvaajan silmin nähtynä. Lue lisää

Tietotori 5. - 31.5.
Virtaa lähimatkailusta
Varsinais-Suomi on suosittu matkailukohde kauniin luonnon ja historiallisten kohteiden vuoksi. Kulttuurin ja taiteen perinteet ovat maakunnassa pitkään vaalittuja. Lukuisten tapahtumien lisäksi voi nauttia sekä kaupunkikulttuurista että saariston, retkeilyalueiden ja maaseudun maisemista. Tervetuloa Suomen synnyinsijoille!

Musiikki 2.4. - 31.5.
Rockstaran muotokuva
Turkulaistunut rock-ikoni Michael Monroe on ollut viime vuodet raisiolaisen harrastajamaalari Paula Ehrmanin öljyvärimaalausten aihe.

Vitriininäyttelyt

Saaga, 4.-31.5.
Itsetehdyt paperinuket
Elna Suntilan ja mummonsa Lemmikki Valkeameren suunnittelemat ja tekemät paperinuket vaatteineen ovat esillä lastenosastolla toukokuun ajan.

Tieto-osasto, yhteiskunta 4.- 31.5.
Näkymätön maailma - Kansanuskonnot ja -uskomukset Suomessa
Miten esi-isämme elivät ja millainen maailmankuva heillä oli? Millaisia todellisuuksia ja totuuksia tunnettiin maassamme ennen ja nyt? Jo ajanlaskun alusta ihmiset ovat luoneet tapoja ymmärtää ja jäsentää ympäröivää todellisuutta sekä omaa rooliaan kaikkeudessa. Osa tästä kokemusperinnöstä on painunut unohduksiin, osa vanhoista uskomuksista on säilynyt ja saanut uusia nykymuotoja.

Tieto-osasto, yhteiskunta 2.6.- 30.8.
Bongaa kasvi
Moni on kerännyt kasvion koulussa, mutta kasvien bongaaminen sopii myös aikuisten harrastukseksi. Kasveja voi harrastaa joko perinteisesti prässäämällä tai nykyaikaisesti valokuvaamalla. Kirjaston eri vuosikymmeniltä olevat kasvintunnistusoppaat inspiroivat kasviharrastuksen pariin!

Tieto-osasto, Kansat ja kulttuurit, 9.4. - 31.5.
Internetin varjopuolia
Meistä on tullut riippuvaisia tietoverkoista ja informaatiovirrasta. Suuri osa arkipäiväisistä toiminnoistamme ja viestinnästämme tapahtuu internetissä. Samalla internetin käyttöön liittyy monia turvallisuusriskejä, niin yksittäisiä kansalaisia kuin myös koko yhteiskuntaa koskettavia. Nettirikollisuudesta, tietomurroista ja verkossa tapahtuvasta vakoilusta on tullut osa arkea. Näyttelyssä esitellään internetin vapauteen ja turvallisuuteen liittyviä aiheita.

Tieto-osasto, Luonto ja harrasteet, 6.5. - 30.6.
Teen historia
Teen historian katsotaan alkaneen muinaisesta Kiinasta, jossa teepensasta (camellia sinensis) kasvoi luonnonvaraisena. Tee levisi laajemmalle Aasiaan Kiinan kolmen suuren uskonnon – buddhalaisuuden, kungfutselaisuuden ja taolaisuuden – välityksellä, ja myöhemmin se löysi tiensä länsimaihin eurooppalaisten kauppiaiden laivoissa. Teetä pidetään juomana, joka välittää rauhaa, harmoniaa ja hyvinvointia, mutta teen kysyntä on myös aiheuttanut sotia, orjuutta ja huumeriippuvutta. Näyttely valottaa teen historian moninaisia vaiheita sekä perehdyttää eri teelaatuihin ja siihen, miten niitä nautitaan.

Rotunda, kirjallisuus ja taiteet
Kuukauden kirja - toukokuu: Kultarinta
Anni Kytömäen Kultarinta oli Finlandia-palkintoehdokkaana 2014 ja valittiin myös kirjabloggareiden vuoden parhaaksi kirjaksi. Vuonna 2015 se on saanut Tulenkantaja-palkinnon ja Gummeruksen Kaarlen palkinnon. Eikä ihme, sillä kirjassa on yhdistetty eeppinen historiallinen kerronta, tarkka henkilökuvaus, hengästyttävän kauniit luontohavainnot sekä ripaus fantasiaa ja kansanperinnettä. Osaset kasaa yhteen kirjallinen lahjakkuus ja sujuva tarinankerronta.
Lue lisää

Uutistori 5.5. - 30.6.
Sosiaalinen media
Some, yv, hashtag, trolli. Uutistorin näyttely käsittelee sosiaalista mediaa ja sen ilmiöitä. Esillä on niin käyttöoppaita, tutkimuskirjallisuutta kuin sanomalehdissä julkaistuja artikkeleita.


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 29.5.2015 14:00 ja sivu on julkaistu 9.12.2012 14:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunginkirjasto | Linnankatu 2, 20100 Turku | puh. (02) 330 000 | kaupunginkirjasto@turku.fi