Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

31.10.2014

Pääkirjaston tapahtumat ja näyttelyt

PÄÄKIRJASTON TAPAHTUMAT – Vapaa pääsy!

Pääkirjaston luento- ja tapahtumasarjat

Lukupiirit

  • Lue lounaaksi (10.9. alk.)
  • Oman elämänsä lukijat: kirjallisuus-terapeuttinen kasvuryhmä aikuisille (26.8. alk.)
  • Luovan lukemisen lukupiiri (18.9. alk.)
  • Ruotsinkielinen lukupiiri (25.9. alk.)
  • Runojen lukupiiri (15.9. alk.)
  • Maanantaipiiri - kaunokirjallisuutta vapaalla asenteella
  • Muistelmien lukupiiri
  • Spefi-lukupiiri (18.8. alk.)
Satuaamut
Seikkailupuiston satuaamut
Lautapelikerho musiikkiosastolla tiistaisin klo 16-19.30.
Kirjastokaruselli Possu & Possu

Studioon mahtuu 80 henkilöä.

Pääkirjasto 27.-31.10.
Kauhujen talo
Pääkirjasto muuttuu lokakuun viimeisellä viikolla Kauhujen taloksi. Ohjelmassa muun muassa kauhusarjakuvien, -elokuvien ja -kirjojen vinkkausta, kummituskierroksia sekä musiikkia kauhuelokuvista. Viikko huipentuu rotundassa esitettävään Nosferatu-elokuvaklassikkoon. Astu sisään, jos uskallat! Ohjelma

Pääkirjasto, kokoustila 1 (Café Siriuksen yläkerta) ke 5.11. klo 17-18.30
”Kaukokaipuu” Haluatko varata itse matkasi netissä, mutta olet epävarma miten se toimii? Haluatko puhua ilmaiseksi kaukaisten ystävien ja perhejäsenien kanssa netin kautta? Opetamme Skypen käyttöä aloittelijoille sekä matkojen varaamista netissä. Ilmoittautuminen: pääkirjaston tieto-osasto p. 262 0630 / 262 0629, marja.johansson(a)turku.fi.

Rotunda 5.11. klo 18-19
Taiteilijavierailu: Tommi Kinnunen
Tommi Kinnunen on ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi. Erika Woodard haastattelee turkulaiskirjailijaa.

Pääkirjasto pe 7.11.
Kaamos kutsuu matkalle
Kaamosillan lyhdyt syttyvät jälleen valaisemaan marraskuun hämärää ja kokoamaan kaupunkilaiset pääkirjastoon. Viidettä kertaa järjestettävä Kaamos pureutuu tänä vuonna matkoihin ja matkustamiseen kaikissa muodoissaan ja merkityksissään.
Ohjelma

Pääkirjasto, kokoustila 1 (Café Siriuksen yläkerta) ke 12.11. klo 17-18.30
Sosiaalinen media ja internetin viihdepalvelut Tutustutaan mm. Facebookiin, YouTubeen ja Twitteriin. Voit kysyä kysymyksiä ja saada apua oman profiilin luomiseen. Aiheena myös digitaalisten musiikki- ja elokuvajulkaisujen osto-, -vuokra, ja ilmaispalveluihin. Tervetuloa oppimaan! Ilmoittautuminen: pääkirjaston tieto-osasto p. 262 0630 / 262 0629, marja.johansson(a)turku.fi.

Studio ti 18.11. klo 18
Johanna Lehto-Vahtera: Torpparin poika August Pyölniittu (1887–1979) henkisen työn viljelijänä
Kirjain kerrallaan -luentosarja esittelee kirjoittamisen ja lukemisen historiaa monesta eri näkökulmasta. Luentosarjan järjestävät Aboa Vetus & Ars Nova -museo ja Turun kaupunginkirjasto. Syksyn ensimmäinen esiintyjä on kansatieteilijä ja museonjohtaja (Aboa Vetus & Ars Nova) Johanna Lehto-Vahtera.

Tieto-osasto ke 19.11. klo 18
Puheenvuoroja tietotorilla:
Lars Mattila: Kestävä rakentaminen

Arkkitehti ja puuseppä Lars Mattila käsittelee luennollaan kestävää rakentamista. Tämän ajankohtaisen, mutta helposti väärinymmärretyn käsitteen eri ulottuvuuksia tarkastellaan sekä konkreettisin esimerkein että analogioiden avulla - ei niinkään hiilijalanjälkilaskelmilla ja päästökertoimilla. Puheenvuoroja Tietotorilla on sarja lyhyitä luentoja, keskusteluja tai tietoiskuja ajankohtaisista, kiinnostavista, joskus henkilökohtaisistakin aiheista.Lue lisää

Stoori to 20.11.  klo 17-19
Sarjakuvatapaamisia nuorille: Reetta Hietaranta
Reetta on Turun taideakatemian nuori animaatiolupaus. Hänen kanssaan tutustutaan karikatyyrin luomiseen. Miten eri hahmojen ulkonäköön ja ilmaisuun tuodaan persoonallisuutta?

Studio ti 25.11. klo 18

Leena Enqvist: Oppia ja hengenravintoa naisille: kirjat ja lukeminen birgittalaisluostareissa myöhäiskeskiajalla
Kirjain kerrallaan -luentosarja.

Studio ti 2.12. klo 18
Hannu Karttunen: Mitä aika on ja miten sitä mitataan?
Kirjain kerrallaan -luentosarja.

Studio ti 9.12. klo 18
Reima Välimäki: Kirjoilla on kohtalonsa – erään käsikirjoituksen matka keskiajan ja uuden ajan alun Euroopassa
Kirjain kerrallaan -luentosarja.

Pääkirjaston aula joka toinen perjantai parittomina viikkoina klo 10-12
Palveluohjausta vanhuksille
Turun sosiaali- ja terveystoimen ennaltaehkäisevän vanhuspalveluiden yksikkö lähestyy asiakkaitaan kirjastoissa. Kirjastopäivystyksellä on tarkoitus tarjota mahdollisuus palveluohjaukseen muiden asioiden hoitamisen yhteydessä ja madaltaa kynnystä kysyä vanhuspalveluista. Palveluohjaus on kesätauolla ja jatkuu 12.9. lähtien ylläolevan aikataulun mukaisesti.

Pääkirjaston aula to 18.9. ja perjantaisin 3.10., 17.10., 31.10.,14.11., 28.11.,12.12. joka kerta klo 10.30 – 12.00
Vapaaehtoistyö vanhusten parissa -vinkkaukset Haluatko toimia vapaaehtoisena? Onko sinulla tarvetta vapaaehtoistoiminnan tarjoamiin palveluihin? Vapaaehtoistyön kohderyhmänä ovat yli 65-vuotiaan turkulaiset. Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi ystävänä, juttukaverina, asiointiapuna, saattajana, ulkoiluseurana, kuntosalikaverina, lukuapuna, atk-apuna tai esiintyjänä. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Liisa Kaisti vinkkaa ja vastaa kysymyksiin. Lue lisää
 

PÄÄKIRJASTON NÄYTTELYT

Tieto-osasto 2.11.-30.11.
Pro Finlandia. Suomen tie itsenäisyyteen. Näkökulma: Ranska ja Italia
Arkistolaitoksen kiertonäyttelyssä käsitellään muun muassa miltä näytti Suomen asema ensin suuriruhtinaskuntana ja sitten itsenäistyneenä nuorena valtiona Ranskan ja Italian näkökulmasta. Suomesta syntyneeseen ajankuvaan vaikuttivat myös Etelä-Euroopassa työskennelleet taiteen ja kulttuurin edustajat. Näyttelyn aikajakso on 1880-luvulta 1920-luvun alkuun. Julistenäyttely liittyy Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan ohjelmistoon ja on ensimmäinen osa laajempaa näyttelysarjaa.

Rotunda
Mitä minä luen?
Viikolla 44: Nalle Österman

Oletko koskaan miettinyt mitä varsinaissuomalaiset musiikki-ihmiset lukevat? Nyt sinulla on tilaisuus tutustua muusiikkivaikuttajien suosittelemiin teoksiin pääkirjaston rotundassa. Esillä on myös artistin omaa musiikkia. Henkilö vaihtuu viikottain ja näyttely jatkuu joulukuulle. Rotunda sijaitsee vanhan kirjastotalon ensimmäisessä kerroksessa. Käykääpä katsomassa! Lue haastattelut Musaston blogista: http://musasto.wordpress.com/

Vitriininäyttelyt

Aulan vitriini, lokakuu
Kuukauden Tove: Muumipapan urotyöt
Vuosi 2014 on Tove Janssonin juhlavuosi: 9.8.2014 on kulunut sata vuotta Janssonin syntymästä. Pääkirjaston aulan vitriinissä esitellään vuoden jokaisena kuukautena yhtä Tove Janssonin teoksista tai häneen liittyvää teosta. Lue lisää

Aulan infotelevisio 3.-16.11.
Runokohtauksia -näyttely
Runokohtauksia on käännöstyöryhmä, jossa turkulaiset runoilijat ovat kääntäneet eri kielillä kirjoittavien runoilijoiden tekstejä suomeksi – osaamatta käännettäviä kieliä. Työtapa on ensimmäinen laatuaan: käännöstyöryhmät ovat suomentaneet runot keskinäisissä tapaamisissa, keskustellen ja kysellen. Osassa työryhmiä on ollut mukana kulttuuritulkki. Aulan infotelevisiossa pyörii yksi teksti kultakin runoilijalta alkukielellä ja suomeksi. Runokohtauksissa mukana olleet runoilijat ovat Galina Inkeroinen ja Andrei Karpin (venäjä), Chiman Karim ja Allahmoradi Mohammadamin (kurdi), Hashim Matouq ja Sadik Al-Husseini (arabia), Ainhoa González Llano (espanja), Shahla Ezadi (persia), Diana Mistera (italia) ja Abdi Abshir Dhoore (somali). Näyttely toteutetaan Koneen säätiön ja Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Tieto-osasto, Kansat ja kulttuurit, 1.10. – 30.11.
Siperia
Siperia tunnetaan luonnonvaroistaan, ankarasta talvestaan ja synkästä menneisyydestään poliittisten vankien ja tavallisten rikollisten karkotuspaikkana. Näyttelyssä esitellään Siperian luontoa, asukkaita ja historiaa sekä Siperiaa matkakohteena.

Musiikkiosasto 2.9.- 31.10.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pioneerit musiikin historiassa
Syyskuun 20. päivä järjestettävän Turku Pride -juhlan merkeissä musiikkiosastolla on esillä 1900- ja 2000-luvun merkittäviä muusikoita ja yhtyeitä, jotka ovat myös osa LGBT-liikkeen (seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen) historiaa – ja nykyisyyttä. Esillä mm. Pjotr Tšaikovski, Queen, Eva Dahlgren, Judas Priest, Ma Rainey ja k.d.lang.

Rotunda, vanhan kirjastotalon 1.kerros, 13.1. - 31.12.
Tee työtä ja rakasta: pienosnäyttelyitä Tove Janssonin elämästä ja työstä
Lokakuussa esillä: Kuvataiteilija Tove Jansson. Lue lisää

Uutistori 15.10.-30.11.
Syksyn hämäryyttä
Uutistorin näyttely esittelee erilaisia artikkeleita syksyn pimeydestä, valon puutteen vaikutuksesta ihmismieleen ja miten pimeään voi löytää helpotusta ja syksyyn iloa ja valoa.


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 31.10.2014 14:33 ja sivu on julkaistu 9.12.2012 14:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunginkirjasto | Linnankatu 2, 20100 Turku | puh. (02) 330 000 | kaupunginkirjasto@turku.fi