Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

24.10.2014

Pääkirjaston tapahtumat ja näyttelyt

PÄÄKIRJASTON TAPAHTUMAT – Vapaa pääsy!

Pääkirjaston luento- ja tapahtumasarjat

Lukupiirit

  • Lue lounaaksi (10.9. alk.)
  • Oman elämänsä lukijat: kirjallisuus-terapeuttinen kasvuryhmä aikuisille (26.8. alk.)
  • Luovan lukemisen lukupiiri (18.9. alk.)
  • Ruotsinkielinen lukupiiri (25.9. alk.)
  • Runojen lukupiiri (15.9. alk.)
  • Maanantaipiiri - kaunokirjallisuutta vapaalla asenteella
  • Muistelmien lukupiiri
  • Spefi-lukupiiri (18.8. alk.)
Satuaamut
Seikkailupuiston satuaamut
Lautapelikerho musiikkiosastolla tiistaisin klo 16-19.30.
Kirjastokaruselli Possu & Possu

Studioon mahtuu 80 henkilöä.

Pääkirjasto 27.-31.10.
Kauhujen talo
Pääkirjasto muuttuu lokakuun viimeisellä viikolla Kauhujen taloksi. Ohjelmassa muun muassa kauhusarjakuvien, -elokuvien ja -kirjojen vinkkausta, kummituskierroksia sekä musiikkia kauhuelokuvista. Viikko huipentuu rotundassa esitettävään Nosferatu-elokuvaklassikkoon Astu sisään, jos uskallat! Ohjelma

Pääkirjasto, kokoustila 1 (Café Siriuksen yläkerta) ke 29.10. klo 17-18.30
E-kirjat ja mobiililaitteet  Opitaan käyttämään kirjaston e-kirjakokoelmaa ja tutustutaan erilaisiin mobiililaitteisiin ja niiden toimintoihin – älypuhelin, tabletti, e-kirjan lukulaite. TÄYNNÄ!

Pääkirjasto, kokoustila 1 (Café Siriuksen yläkerta) ke 5.11. klo 17-18.30
”Kaukokaipuu” Haluatko varata itse matkasi netissä, mutta olet epävarma miten se toimii? Haluatko puhua ilmaiseksi kaukaisten ystävien ja perhejäsenien kanssa netin kautta? Opetamme Skypen käyttöä aloittelijoille sekä matkojen varaamista netissä. Ilmoittautuminen: pääkirjaston tieto-osasto p. 262 0630 / 262 0629, marja.johansson(a)turku.fi.

Pääkirjasto pe 7.11.
Kaamos kutsuu matkalle
Kaamosillan lyhdyt syttyvät jälleen valaisemaan marraskuun hämärää ja kokoamaan kaupunkilaiset pääkirjastoon. Viidettä kertaa järjestettävä Kaamos pureutuu tänä vuonna matkoihin ja matkustamiseen kaikissa muodoissaan ja merkityksissään.
Ohjelma

Pääkirjasto, kokoustila 1 (Café Siriuksen yläkerta) ke 12.11. klo 17-18.30
Sosiaalinen media ja internetin viihdepalvelut Tutustutaan mm. Facebookiin, YouTubeen ja Twitteriin. Voit kysyä kysymyksiä ja saada apua oman profiilin luomiseen. Aiheena myös digitaalisten musiikki- ja elokuvajulkaisujen osto-, -vuokra, ja ilmaispalveluihin. Tervetuloa oppimaan! Ilmoittautuminen: pääkirjaston tieto-osasto p. 262 0630 / 262 0629, marja.johansson(a)turku.fi.

Tieto-osasto ke 19.11. klo 18
Puheenvuoroja tietotorilla:
Lars Mattila: Kestävä rakentaminen

Arkkitehti ja puuseppä Lars Mattila käsittelee luennollaan kestävää rakentamista. Tämän ajankohtaisen, mutta helposti väärinymmärretyn käsitteen eri ulottuvuuksia tarkastellaan sekä konkreettisin esimerkein että analogioiden avulla - ei niinkään hiilijalanjälkilaskelmilla ja päästökertoimilla. Puheenvuoroja Tietotorilla on sarja lyhyitä luentoja, keskusteluja tai tietoiskuja ajankohtaisista, kiinnostavista, joskus henkilökohtaisistakin aiheista.Lue lisää

Stoori to 20.11.  klo 17-19
Sarjakuvatapaamisia nuorille: Reetta Hietaranta
Reetta on Turun taideakatemian nuori animaatiolupaus. Hänen kanssaan tutustutaan karikatyyrin luomiseen. Miten eri hahmojen ulkonäköön ja ilmaisuun tuodaan persoonallisuutta?

Pääkirjaston aula joka toinen perjantai parittomina viikkoina klo 10-12
Palveluohjausta vanhuksille
Turun sosiaali- ja terveystoimen ennaltaehkäisevän vanhuspalveluiden yksikkö lähestyy asiakkaitaan kirjastoissa. Kirjastopäivystyksellä on tarkoitus tarjota mahdollisuus palveluohjaukseen muiden asioiden hoitamisen yhteydessä ja madaltaa kynnystä kysyä vanhuspalveluista. Palveluohjaus on kesätauolla ja jatkuu 12.9. lähtien ylläolevan aikataulun mukaisesti.

Pääkirjaston aula to 18.9. ja perjantaisin 3.10., 17.10., 31.10.,14.11., 28.11.,12.12. joka kerta klo 10.30 – 12.00
Vapaaehtoistyö vanhusten parissa -vinkkaukset Haluatko toimia vapaaehtoisena? Onko sinulla tarvetta vapaaehtoistoiminnan tarjoamiin palveluihin? Vapaaehtoistyön kohderyhmänä ovat yli 65-vuotiaan turkulaiset. Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi ystävänä, juttukaverina, asiointiapuna, saattajana, ulkoiluseurana, kuntosalikaverina, lukuapuna, atk-apuna tai esiintyjänä. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Liisa Kaisti vinkkaa ja vastaa kysymyksiin. Lue lisää
 

PÄÄKIRJASTON NÄYTTELYT

Aula 3.10. - 30.10.
Vesilinnun kansa. Lennart Meren suomalais-ugrilaiset filmivaellukset 1968-1988 -valokuvanäyttely
Tänä vuonna juhlistetaan Lennart Meren syntymän 85. juhlavuotta. Sen kunniaksi Turussa järjestetään näyttely, joka kertoo Lennart Merestä elokuvantekijänä ja esittelee hänen retkiään suomalais-ugrilaisten kansojen pariin vuosina 1969–1988. Näyttely on syntynyt Fenno-Ugrian, Lennart Meren Eurooppa -säätiön, Viron historiallisen museon ja Viro-instituutin yhteistyönä. Turkuun sen tuovat Viro-instituutti, Suomen Viro-yhdistysten liitto ja varsinais-Suomen Viro-keskus.
Lue lisää

Tieto-osasto 2.10. - 30.10.
Yhteistyötä Namibian, Tansanian ja Suomen kirjastojen välillä -valokuvanäyttely
Ulkoasiainministeriö on myöntänyt Suomen kirjastoseuralle tukea vuosiksi 2012 – 2014. Sen avulla toteutetaan yhteistyötä Namibian ja Tansanian kirjastolaitosten kanssa. Hankkeen avulla kavennetaan digikuilua viemällä tietoyhteiskunnan taidot ruohonjuuritasolle asti. Lukutaitoa edistetään yhdessä aikuiskasvatusinstituuttien kanssa, ja terveystietoa edistetään kirjastojen terveysalan nurkkausten avulla. Kirjastojen henkilökunnan ATK- ja tiedonhakutaitoja edistetään. Paikallisille päättäjille jaetaan tietoa projektin päämääristä ja toteutuksesta, ja heidän toivotaan vaikuttavan jatkossa kirjastojen rahoituksen lisäämiseen.

Stoori 16.9. - 30.10.
Muumien uudet seikkailut!
Stoorissa on esillä syys-lokakuussa Turun Steiner-koulun 9.luokkalaisten uusia näkökulmia muumeihin. Taidehistorian jaksolla on syntynyt pastellitöitä teemalla ”Muumit taidehistoriassa” ja kielten tunneilla otsikolla ”Moomins Go Global”. Näyttelyn avajaiset tiistaina 16.9. klo 18. Tervetuloa!

Rotunda
Mitä minä luen?
Viikolla 43: Jari Suominen

Oletko koskaan miettinyt mitä varsinaissuomalaiset musiikki-ihmiset lukevat? Nyt sinulla on tilaisuus tutustua muusiikkivaikuttajien suosittelemiin teoksiin pääkirjaston rotundassa. Esillä on myös artistin omaa musiikkia. Henkilö vaihtuu viikottain ja näyttely jatkuu joulukuulle. Rotunda sijaitsee vanhan kirjastotalon ensimmäisessä kerroksessa. Käykääpä katsomassa! Lue haastattelut Musaston blogista: http://musasto.wordpress.com/

Vitriininäyttelyt

Aulan vitriini, lokakuu
Kuukauden Tove: Muumipapan urotyöt
Vuosi 2014 on Tove Janssonin juhlavuosi: 9.8.2014 on kulunut sata vuotta Janssonin syntymästä. Pääkirjaston aulan vitriinissä esitellään vuoden jokaisena kuukautena yhtä Tove Janssonin teoksista tai häneen liittyvää teosta. Lue lisää

Tieto-osasto 2. - 30.10.
Eläimistä ja ihmisistä
Eläimen ja ihmisen historia kulkevat käsi kädessä. Asenteet eläimiin ovat muuttuneet antiikista aina meidän päiviimme saakka. Eläimet ovat olleet ravintoa, työjuhtia ja kumppaneita – jos tunnustamme niiden älykkyyden ja kyvyn tuntea, voimmeko olla ajattelematta niiden hyvinvointia? Onko ihminen eläin?

Musiikkiosasto 2.9.- 31.10.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pioneerit musiikin historiassa
Syyskuun 20. päivä järjestettävän Turku Pride -juhlan merkeissä musiikkiosastolla on esillä 1900- ja 2000-luvun merkittäviä muusikoita ja yhtyeitä, jotka ovat myös osa LGBT-liikkeen (seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen) historiaa – ja nykyisyyttä. Esillä mm. Pjotr Tšaikovski, Queen, Eva Dahlgren, Judas Priest, Ma Rainey ja k.d.lang.

Rotunda, vanhan kirjastotalon 1.kerros, 13.1. - 31.12.
Tee työtä ja rakasta: pienosnäyttelyitä Tove Janssonin elämästä ja työstä
Lokakuussa esillä: Kuvataiteilija Tove Jansson. Lue lisää

Uutistori 15.10.-30.11.
Syksyn hämäryyttä
Uutistorin näyttely esittelee erilaisia artikkeleita syksyn pimeydestä, valon puutteen vaikutuksesta ihmismieleen ja miten pimeään voi löytää helpotusta ja syksyyn iloa ja valoa.


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 24.10.2014 9:20 ja sivu on julkaistu 9.12.2012 14:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunginkirjasto | Linnankatu 2, 20100 Turku | puh. (02) 330 000 | kaupunginkirjasto@turku.fi